Ik ben jongerenwerker

Op de deelpagina voor jongeren kan je heel wat hulpbronnen vinden waarnaar je kan doorverwijzen of waarmee je jongeren kan verder helpen.

Zoek je hulp?

Klik hieronder op je vraag!

JAC Zuid-West-Vlaanderen

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? … Je kan bij het JAC terecht met al je vragen en problemen.

0800 13 500

4 voor 12

Is er een jongere waarvan je denk dat deze het moeilijk heeft? De website 4 voor 12 geeft tips om de 4 signalen te herkennen wanneer iemand zich minder goed in zijn/ haar vel voelt. Je vindt er ook getuigenissen en tips hoe jij kan helpen door te luisteren of door hulp te zoeken.

Eerstelijnspsychologen voor kinderen en jongeren

Een kind of jongere tot 25 jaar dat milde, niet-complexe psychische klachten heeft kan worden aangemeld voor een eerstelijnspsycholoog voor een aantal kortdurende sessiereeks.. Aanmelding kan via CAW, CLB, Kind en Gezin, huisartsen, RTJH en het verbindingsteam van Konekti. Tijdens de Coronacrisis zijn er vanuit het netwerk CGG ook tijdelijk eerstelijnspsychologen voor jongeren jonger dan 18 jaar.

Omgaan met zelfbeschadiging

Weet je of heb je een vermoeden dat een kind of jongere zichzelf verwondt? Hoe kan ik het herkennen? Wat zijn mogelijke oorzaken en gevolgen en hoe kan ik hiermee omgaan? Deze gratis brochure is er voor ouders en hulpverleners.

1813

Ken je iemand die aan zelfmoord denkt of die een poging ondernam? Vang je signalen of zelfmoordgedachten op van iemand uit je omgeving in het echt of op sociale media? Er zijn verschillende manieren waarop je kan helpen.

: 1813

Zelfdoding in het jeugdwerk. Infofiches ter preventie.

Deze infofiches helpen je op weg wanneer je in aanraking komt met het thema zelfmoord in je jeugdwerkorganisatie. Dit kan gaan van je zorgen maken omdat iemand zich niet goed in zijn vel voelt tot iemand die uit het leven stapte of een zelfmoordpoging deed.

Lumi

Lumi is een opvang- en infolijn voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen. Ben je leerkracht, hulpverlener, vertrouwenspersoon.. en wil je een veilige omgeving creëren? Hier vind je informatie.

0800-99-533

Gendervonk

Begrip, steun en aanvaarding zijn broodnodig voor transgender personen. Op deze site lees je het verhaal van twee transgender personen. Het is belangrijk dat ook jij weet wat ze doormaken en welke rol jij in hun verhaal speelt. Zo kan ook jij een bondgenoot zijn voor een transgender persoon. Zowel medisch als niet-medisch geschoolde hulpverleners kunnen eveneens terecht op de website www.transgenderzorg.be voor informatie, tips en tools.

1712

Zie je dat een kind of jongere met geweld te maken krijgt? 1712 is er voor iedereen met een vraag rond geweld of misbruik. Je kan gratis en anoniem bellen, chatten of mailen.

tZitemzo

Op deze site vind je alle informatie omtrent kinderrechten.

09 233 65 65

 

NOKNOK

Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen op deze site terecht voor oefeningen en informatie om zich beter in hun vel te voelen. Ze krijgen informatie, kunnen een eigen plek bouwen met tips, oefeningen en een dagboek bijhouden, testen hoe goed ze in hun vel zitten en krijgen daarna meteen tips. Voor jeugdbewegingen staan er tal van activiteiten gelinkt aan de 4 knaptips.

Zot op Kamp – alcohol en drugs op kamp

Deze gids biedt een leidraad omtrent alcohol en drugs op kamp. Daarnaast zijn er ook spelfiches ter beschikking.

NokNokworkshop

Tijdens deze workshop leer je als leiding meer bij over veerkracht bij jongeren en hoe je deze kan versterken in de jeugdwerking.

CGG Suïcidepreventie

Wil je consult, advies of beleidsondersteuning? Of ben je op zoek naar vorming (open aanbod of op maat) omtrent een specifieke doelgroep of specifiek thema rond suïcidepreventie? Dan kan je terecht op de website bij de suïcidepreventiewerking van het CGG.

Op zoek naar vormingen, cursussen, workshops… omtrent gezondheidsthema’s zoals mentaal welbevinden om te volgen? Neem contact op met ons en wij helpen je graag zoeken. Veel websites bieden ook een luikje voor professionelen aan. 056/44.07.94