Ik wil iemand anders helpen

Warme William

Wil jij er zijn voor je vrienden en een Warme William zijn voor anderen? Download de gratis app en ontdek de vele podcasts, tips, video’s…

Zelfmoord 1813

Ben je bezorgd om iemand in je omgeving die aan zelfmoord denkt? Wil je er graag zijn voor deze persoon maar weet je niet goed hoe? Ook hiervoor kan je terecht bij de Zelfmoordlijn. Contact kan zowel via telefoon (1813), chat als e-mail.

: 1813

1712

Zie je dat iemand anders met geweld te maken krijgt? 1712 is er voor iedereen met een vraag rond geweld of misbruik. Je kan gratis en anoniem bellen, chatten of mailen.

Website:

Jonger dan 12 jaar: https://kids.1712.be/home

Ouder dan 12 jaar: https://teens.1712.be/home

: 1712

 

Gendervonk

Begrip, steun en aanvaarding zijn broodnodig voor transgender personen. Op deze site lees je het verhaal van twee transgender personen. Het is belangrijk dat ook jij weet wat ze doormaken en welke rol jij in hun verhaal speelt. Zo kan ook jij een bondgenoot zijn voor een transgender persoon.

De Druglijn

Voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken moet je hier zijn. Anoniem, objectief en zonder te (ver)oordelen. Via de Druglijn vind je ook heel wat nuttige informatie over hoe je iemand waarover je bezorgd bent (bv. een vriend) kan helpen.

: 078 15 10 20