Ik wil iemand in mijn omgeving helpen

4 voor 12

Is er iemand in je omgeving waarvan je denk dat deze het moeilijk heeft? De website 4 voor 12 geeft tips om de 4 signalen te herkennen wanneer iemand zich minder goed in zijn/ haar vel voelt. Je vindt er ook getuigenissen en tips hoe jij kan helpen door te luisteren of door hulp te zoeken.

1813

Ken je iemand die aan zelfmoord denkt of die een poging ondernam? Vang je signalen of zelfmoordgedachten op van iemand uit je omgeving in het echt of op sociale media? Er zijn verschillende manieren waarop je kan helpen.

: 1813

Iemand in mijn omgeving heeft een psychische problematiek en/ of heeft een verslaving

Als iemand in je omgeving psychisch kwetsbaar is, heeft dat ook een invloed op jouw leven. Heeft jouw kind, partner, één van jouw ouders, een familielid of een vriend een psychische aandoening? Cijfer jezelf niet weg. Op de website van Similes vind je informatie over hoe je kan helpen en zorg kan blijven dragen voor jezelf. Je kan er ook terecht bij hun luisterlijn, digitaal lotgenotencontact of voor regionale info-, ontmoetings- en vormingsmomenten.  Een overzicht van alle activiteiten in de regio vind je hier.

Familieplatform biedt informatie en hulp als je partner, vriend of familielid (ook) een verslaving heeft. De Druglijn biedt je met GRIP online en gratis houvast als je kind of partner problemen met drank, drugs, pillen of gokken heeft.

Gendervonk

Begrip, steun en aanvaarding zijn broodnodig voor transgender personen. Op deze site lees je het verhaal van twee transgender personen. Het is belangrijk dat ook jij weet wat ze doormaken en welke rol jij in hun verhaal speelt. Zo kan ook jij een bondgenoot zijn voor een transgender persoon.

De Druglijn

Voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken moet je hier zijn.

Via de Druglijn vind je heel wat nuttige informatie voor ouders over opvoeden of wanneer je zoon of dochter gebruikt. Je kan ook bellen, chatten, Skypen of mailen naar de Druglijn. Voor partners is er een specifieke tool als je partner drinkt of drugs gebruikt. Wat doet het met jou? Hoe ga je er best mee om? Wie kan je daarbij helpen? En hoe blijf je ook goed voor jezelf zorgen? De Druglijn biedt je met GRIP online en gratis houvast als partner problemen met drank, drugs, pillen of gokken heeft.

078 15 10 20

1712

Zie je dat iemand anders met geweld te maken krijgt? 1712 is er voor iedereen met een vraag rond geweld of misbruik. Je kan gratis en anoniem bellen, chatten of mailen.

Zorgcentra na seksueel geweld

Iemand in mijn omgeving kreeg te maken met seksueel geweld. Zit jij als familie, partner of vriend met heel wat vragen over het seksueel geweld die iemand die je kent werd aangedaan? Hoe kan ik het best omgaan met de persoon? Waar vind ik informatie? Waar kan ik hulp vinden?

Stop it Now

Maak je je zorgen over je eigen seksuele gevoelens of gedrag naar minderjarigen. Of maak je je zorgen over de gevoelens of het gedrag van een naaste? Bel, mail of chat gratis en anoniem met Stop it Now!.

0800 200 50

Infolijn Islam

Vragen over Islam? Deze lijn is er voor iedereen met vragen rond de Islam, met of zonder moslimachtergrond.

0800 200 98