Kortrijk

Bij mij in de buurt

Zoek je lokale hulp?

Hallo en welkom op de lokale pagina van Kortrijk. 

Zit je met iets en wil je graag eens je verhaal kwijt? Hieronder vind je de contactgegevens van de organisaties/personen in Kortrijk waar ze naar jou luisteren en je (indien nodig) verder op weg helpen. Als je dat wenst, kan dat zelfs volledig anoniem. 

OverKop-huis

Ben jij op zoek naar een leuke plek waar je leuke activiteiten kan doen? Waar je gewoon even kan binnenlopen om wat plezier te hebben en wat kan rondhangen? Dan is het Overkop-huis misschien wel een ideale plek voor jou! Naast de funfactor vind je er ook mensen die een luisterend oor kunnen bieden en kan je er beroep doen op professionele therapeutische hulp, zonder dat er geoordeeld wordt of er een label opgeplakt wordt. Jongeren tot en met 25 jaar zijn meer dan welkom in het Overkop-huis.

0473 86 29 62

 

 

 

Ik heb specifieke vragen rond opvoedingsondersteuning 

Het is normaal om als (groot)ouder, pleegouder vragen te hebben rond opvoeding. Een kind opvoeden is boeiend en interessant maar kan soms ook onzekerheid met zich meebrengen en vermoeiend zijn. In Kortrijk kan je met al je opvoedingsvragen of voor opvoedingsondersteuning terecht bij deze personen: 

Kaat Carrette (Infopunt Opvoeding):                           056 27 85 32 of via huisvanhetkind@kortrijk.be                                                 Adres: Huis van het Kind (Dam 8a, 8500 Kortrijk). Klik hier voor openingsuren. 

Op zoek naar nog andere regionale ondersteuning, neem dan een kijkje op deze pagina.